Meny

Merethe Riis

Vekttap på 30 kg

Jeg er 37 år. I oktober 2015 begynte jeg min vei mot et lettere liv. Jeg veide da 103.5kg. Siden jeg sitter i rullestol og har dårlig gangfunksjon, ble funksjonen ennå verre når jeg ble så tung. Da jeg endelig tok tak i problemet, søkte jeg etter hjelp på nettet. Da fant jeg VarigSlank på Steinkjer. Da jeg kom dit, ble jeg møtt med masse vilje og kompetase til å hjelpe meg på veien mot et lettere liv. I starten fikk jeg komme hver uke til samtale eller legetime, eller delta på kurskvelder sammen med andre. Dette gjorde at det ble enklere å fokusere på det man måtte gjøre for å klare den jobben med vektreduksjonen. I starten må jeg innrømme at jeg tenkte hvordan skal jeg klare dette med kalloritelling. Men kalloritelling ga resultater ganske fort. Gjennomsnittlig vektnedgang var på litt under 2kg pr måned det 1. året.Jeg synes det var tungt å bevege meg og pusten var dårlig. Jeg hadde angst for å dø av fedme før jeg startet vektnedgang i 2015. Det som gjorde det lettere med vektreduksjon, var det at jeg skrev ned alt  jeg spiste, dette for å gjøre meg bevisst på hva jeg putter i meg gjennom dagen. Jeg begynte da å forstå at kalorifri drikke var lurt slik at jeg kunne spise meg mett. 

Jeg måtte også legge om kostholdet, spise oftere, spise mindre, kutte ut noe. Jeg byttet ut baguette og sjokolademelk med salat og zero drikke til jobblunsjen. Uten oppfølgingen fra Varigslank hadde jeg aldri klart å gå ned ca 30kg i vekt som har gitt meg ett mye bedre liv både fysisk og psykisk. Jeg kan gå lenger og jeg kan delta mer hjemme, og jeg har mye mer energi i hverdagen generelt enn hva jeg har hatt de siste 7-10 år. Jeg er ikke lenger redd for at fedmen skal ta livet fra meg.

Artikkel i Inderøyningen

Eli Haugdal

Vekttap på 18 kg

Jeg har vært med på dette programmet ganske lenge og synes det er et godt opplegg.

Jeg gikk ned 18 kg ganske med en gang. Stagnerte etter hvert og syntes det var litt vanskelig å følge «oppskriften». Jeg var nok ikke standhaftig nok mot meg selv.

Jeg fikk ny giv da ernæringsfysiologen startet og fikk ny utregning av kalorier og en puff bak.

Synes det er et godt opplegg som jeg ikke kan være foruten. Har prøvd det og begynte fort å legge på meg.

Det er veldig greit å samles hver 14.dag og prate om plusser og minuser og høre andres erfaringer.

Det er også fint å få inspirasjon gjennom oppskriver på div. matretter - noe som er næringsrikt og sunt.

Silje Vang Pedersen

Vekttap på 20+ kg

Jeg meldte meg på dette kurset fordi jeg så en annonse i avisa.  Jeg deltok da på kurs annenhver uke. Jeg har hatt stor utbytte av fast oppfølging, både på kurs og jevnlige timer hos lege. Nå har jeg best utbytte av timene hos kostholdsveileder. Jeg er hos lege en gang pr 3 måneder og hos kostholdsveileder 1 gang i måneden. Oppfølging jevnlig har vært avgjørende for min vektnedgang som nå er litt over 20 kg. Samtidig har det å treffe andre som driver med det samme også vært motiverende, både for å bli inspirert og for å dele problemer. Det finnes mange slankekurer der ute, men en livsstilsendring må skje over tid om en ikke skal gå tilbake opp i vekt. Det legges det til rette for hos Varigslank! De selger ingen «mirakelkur», de tilbyr det som virker og som gir varige resultater.

Individuelt tilpasset vektreduksjon for varig resultat

Bli medlem