Gulrotpannekaker

Helsedirektoratet anbefaler oss 300 gram grønnsaker og 200 gram frukt hver dag. For noen er dette kjempelett, ikke noe problem! Mens for andre kan dette være en skikkelig utfordring, særlig når det gjelder grønnsakene.

Derfor forsøker jeg stadig vekk å lure inn litt grønnsaker der vi vanligvis ikke ville fått i oss noe.

Sist du spiste pannekake, hvor mye grønnsaker hadde du i røra eller som tilbehør?

Derfor har jeg testet ut en oppskrift til deg, hvor du får i deg en hel gulrot om du spiser to pannekaker.

Dette tilsvarer faktisk 80 gram grønnsaker og litt over 1/3 av dags- behovet for vitamin A😊

Til 4 pannekaker trenger du:

2 egg

2 dl speltmel

2 dl vann

1 ts akasiehonning

½ ts kanel

1 ss chiafrø

1/3 ts kardemomme

Litt salt

2 stk revet gulrøtter – bruk gjerne finsiden av råkostjernet så det ikke blir store gulrotbiter.

Ha alle ingrediensene, unntatt gulrot i en bolle og visp sammen. Ha til slutt i gulroten.

La røra stå å godgjøre seg i 20 minutter før du steker i stekepanne med litt smør.  Beregnet 1 ss smør totalt på alle pannekakene.

Nytes med syltetøy eller ost.

På to pannekaker inkludert smør til steking på du 375 kalorier. Kaloriene for pålegget du velger må legges til.

Håper det smaker😊

Sigrid Nygård