Falafel – til lunsj eller middag

Du trenger:

  • 2 pakker hermetiske kikerter – 2*290 g pakker

  • 2 egg

  • Litt salt

  • Spisskummen – mengde etter ønsket smak

  • To never spinat

  • 1 hakket kineisk hvitløk

  • 1 ss sitron

  • Litt fersk koriander – kan sløyfes

  • 4 ss siktet speltmel

  • Litt olje til steking

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en food-prosessor og miks sammen til en formbar masse.

Ha klar en varm stekepanne med litt olje og form massen til runde 1-1,5 cm tykke kaker. Stek på begge sider. Pass på varmen så du ikke brenner de. Etter hvert som de blir ferdig kan du legge de i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader. Da holder de seg varme til servering.

Denne oppskriften gir nok falaffel til ca. 4 personer.

Hvilket tilbehør du bruker du til bestemmer du litt selv.

Her ble det laget en rømmedressing av lettrømme, koriander, sitron og hvitløk.

Serverte så falafel sammen med dressing, mais- tortillalefse og fersk paprika, rødløk, avocado og ruccola.

Håper det smaker med vegetarmiddag!

Snopp Designbyrå