Eplelapper – perfekt hverdagsluksus

Du trenger:

  • 3 egg

  • 1 dl lettrømme

  • 2 dl ekstra lettmelk

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver

  • 20 g smør

  • 2 modne epler

  • Ca. 2 – 2,5 dl speltmel

  • 1 dl havremel

Slik gjør du

Fremgangsmåten er ganske så enkel.

Smelt smør i kasserolle. Skrell eplene og rasp disse på et rivjern.

Ha egg, rømme, smeltet smør og melk i en bolle og pisk sammen. Tilsett så de resterende ingrediensene, unntatt eplene! Pisk melet godt inn i røra og tilsett eplene til slutt.

Stek på middel varm stekepanne med litt smør eller olje i. Stek gjerne en prøvelapp først, har du teflonpanne er det ikke sikkert du trenger fett i stekepanne

Denne røra gir totalt ca. 22 lapper, som vil tilsvare 60 kalorier pr stk.

Snopp Designbyrå