Robert gikk ned 31,4 kilo – kuttet ut medisinene

Jeg begynte å gå til Varig Slank vinteren 2017, med en vekt på 127,7 kilo og en bmi på 39,6. Jeg hadde søvnvansker med snorking, pre- diabetes og gikk på medisiner for høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

vs_5.jpg

Jeg begynte å gå til Varig Slank februar 2017. På time hos kostholdsveileder ble det regnet ut riktig mengde kalorier og målet var å endre kostholdet slik at jeg spiste riktig mengde mat hver dag. I tillegg fikk jeg tidlig i prosessen tatt en breesing-test. En slik test gir et helt nøyaktig svar på hvilken mengde kalorier jeg burde ha hver dag! Denne viste oss at min forbrenning var lavere enn regnestykket tilsa, og kalorimengden måtte reduseres ytterligere. Tips og råd til redusering ble gitt og oppgaven var å kaloriregistrere.

Det ble ikke så mye registrering, men derimot mange bevisste valg rundt matvarer, litt kos til kaffen og generelle hverdagsvaner. Jeg var nøye på inntak, endret mange (u)vaner og gjorde en stor innsats på endring av kosthold. Allerede i mai viste prøvene en bedring i blodtrykket. Vekten hadde gått ned hele 16 kilo! Men, målet var å komme seg under 100 kilo – og det målet skulle jeg nå.

Jeg hadde fast oppfølging, både hos kostholdsveileder og lege. Et halv år senere valgte jeg, i samråd med lege, å kutte ut både blodtrykksmedisin og kolesterolsenkende medisiner. Vekten var da nede på 101 kilo. En vektnedgang på 26,7 kilo!

Jeg fortsetter å innom kostholdsveileder og lege for oppfølging og synes det er et godt verktøy for å holde fokus og motivasjon oppe

Til sammen brukte jeg cirka et år på selve vektnedgangen, men har valgt å fortsette oppfølgingen hos Varig Slank for å klare å holde vekten nede. Nå har jeg i over et år klart å ligge stabil mellom 98-100 kilo. Selv føler jeg at innsatsen de siste årene har vært ok. Gode vaner har blitt fast i hverdagene, med mye god mat og kos i helgene. Jeg har nå funnet ut at jeg har et ønske om å forsøke å gå ned litt mer, ved å redusere litt i helgene. Denne reduksjonen har resultert i 3 kilo til og vekten er nå på 96,3 kilo – som gir en total vektnedgang på 31,4 kilo.

Og enda viktigere: blodtrykk er tilbake til normalt, søvnproblemene er borte for lenge siden og kolesterolet er også innenfor normale verdier.

 
vs_7.jpg
 

Jeg fortsetter å innom kostholdsveileder og lege for oppfølging og synes det er et godt verktøy for å holde fokus og motivasjon oppe! Jeg kjenner at det for meg fungerer slik at jeg ikke mister fokus og glemmer å gjøre jobben.

 

Del historien til Robert:

Snopp Designbyrå